Sunday, April 1, 2012

Resipi Kek Keju Coklat

Bahan-bahan ( loyang 7 in )

  • 250 gm cream cheese-biarkan pada suhu bilik
  • 250 ml whipping cream
  • 1/2 cawan gula
  • 1/4 cawan susu pekat manis
  • 1/4 cawan serbuk koko
  • ==Untuk Base
  • ===10-15 keping biskut marrie perisa coklat- hancurkan
  • ===50 gm mentega- cairkan

Cara-cara

  1. Untuk Base
  2. ==Gaulkan mentega cair & biskut marrie yg telah dihancurkan.
  3. ==Tekan pada dasar loyang yg telah di lenser dgn mentega.
  4. ==Simpan dalam petisejuk sementara membuat filling.
  5. Untuk Filling
  6. Potong dadu cheese cream dan pukul hingga gebu.
  7. Masukkan gula, susu pekat,serbuk koko & whipping cream. Pukul hingga sebati.
  8. Tuang adunan kedalam loyang tadi.
  9. Bakar secara steam bath selama 50 min.
  10. Sejukkan dan masukkan didalam peti sejuk selama 4 jam atau semalaman.
  11. Choccheeseslice
    Kek yg telah dipotong...khas utk Wani

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.